Cum ne pot afecta emotiile viata personala
Suntem constienti ca fara emotii nu putem trai, simti si cunoaste. Dar totul se intampla din perioada copilariei noastre , despre felul in care crestem, gandim, suntem educati, invatati de catre parinti, bunici si adulti neconstientizand ca avem dreptul sa ne cream propria educatie prin noi insine.
Nu putem urma mereu exemplul dat de catre adulti , nu putem trai aceleasi sentimente si gandi la fel ca si ei. Ne lovim inca din copilarie de refuzuri, de expresii precum: ,, nu ai voie,, ; ,, nu e bine asa,, ;
,, invata si vei reusi,, ; ,, nu stii nimic,,. Pe perioada copilariei trebuie sa fim sustinuti, moral, emotional si lasati sa incercam experiente noi care poate ne aduc o reusita sau nu in viata.
Nu trebuie sa fim indrumati fortat catre lucruri care poate nu ne sunt de ajutor, sau indrumati catre visele parintilor. Chiar daca gresim invatam mai mult decat daca urmam calea cea mai usoara si mai protectiva data de parinti.
Trebuie sa invatam ca adultii pot influenta copiii, pot fi un exemplu rau sau bun in cresterea copiilor.
O data ce apare adolescenta lucrurile par sa se schimbe brusc, apar conflicte, schimbari de comportament, de gandire, emotiile cresc pe zi ce trece. Societatea este un dezechilibru psihic si emotional pentru fiecare adolescent in parte. Ne lasam influentati de critici, de schimbari, de cum vede fiecare lumea si nu ne dam dreptul la libera exprimare.
In fiecare moment putem avea impresia ca undeva gresim, fie ca vorbim, fie ca actionam intr-un fel si nu ne putem adapta societatii asa cum ar trebui.
GRESIT!!!
Nu ne putem forma dupa ceilalti, nu suntem la fel, nu putem conversa la fel sau gandi. Suntem diferiti si unici, trebuie sa invatam sa ne lasam dusi de val, sa avem propria viata, gandire, propriile sentimente fie ca multumim sau nu pe cineva.
Societatea, anturajul, publicitatea, scoala, cariera vor fi mereu dusmanii nostri cu care trebuie sa traim si sa ne luptam, ele ne schimba felul de a fi si ne influenteaza viata personala. Depinde de noi cum ne putem ajuta sa nu ne dezechilibram si sa cadem prada furiei, temerilor, indiferentei, geloziei, melancoliei si depresiei.
Trebuie sa stim ca nu totul trebuie sa fie perfect, trebuie sa ne privim mai mult in oglinda, sa ne observam gandurile interioare, sentimentele si sa ne urmam visul de aproape.
Sa ne iubim pe noi insine, sa ne respectam, sa fim noi pe primul loc in viata noastra.
Comments
Post a Comment