Iubeste-ti sinele





             Toti ne cautam fericirea, visele sa se implineasca, dorinta de a reusi in viata amoroasa cat si profesionala. Dar mai intai trebuie sa invatam sa ne iubim pe noi insine ca sa putem fi iubiti indiferent de cum aratam, indiferent de cum gandim. Dar cum facem toate aceste lucruri esentiale pentru noi?
 In primul rand trebuie sa scapam de ideea ca publicul conteaza, nu el ne apreciaza exact asa cum suntem noi. Noi contam mai mult decat ce ar spune lumea. Nu conteaza ca nu ai dimensiunile perfecte sau ca nu ai job-ul potrivit. Conteaza sa fii fericit indiferent de situatie si de cum apari tu in public.
 Suntem doar niste simpli oameni cu idei si vise, ce nu ne putem amesteca cu ceilalti ce tintesc prea sus doar pentru ca in loc sa urci treptele poti sari direct pe primul loc. Considera-te un om valoros, cu principii puternice, cu o mentalitate originala, lasand in urma sfaturile celorlalti care nu iti servesc la nimic sa te atace psihic si incearca sa iti creezi singur o viata a ta proprie.





    Avem un loc de munca, indiferent ca e stresant sau perfect pentru noi, trebuie sa invatam sa nu exageram cu nimic, cu nimeni, sa nu lasam stresul cotidian sa ne invalmaseasca mintea si sa nu mai putem gandi normal.
Indiferent de greutatile zilnice care apar poate inevitabil in calea noastra trebuie sa ne gasim calmul, echilibrul psihic, emotional.
 Multi dintre noi se zbat pentru ceva, se pierd cu firea, devin egoisti, nervosi din motive personale sau care nu tin de ei. De ce? 
De ce sa lasam situatii care nu ne apartin sa ne judece sau sa ne afecteze?
Elibereaza si triaza problemele ce nu le poti rezolva tu insuti si arunca-le departe de tine, nu te complica si incarca cu ceea ce nu tine de tine.
 Multe femei se plang des de persoana lor, ca ar fi inutile, ca nu pot reusi, ca viata nu e dreapta.
Oare de ce? Pentru ca nu sunt impulsionate sa reuseasca de catre cei din jurul lor.
Oamenii in general trag dupa ei persoane ce pot fi foarte buni, doar din cauza faptului ca ei nu vor reusi niciodata. Nu lasa pe nimeni sa spuna despre tine lucruri ce nici tu nu esti sigur ca le poti face.
Ba sigur ca poti, oricine poate face ceva pentru el dar valoram prea mult replicile dure din jurul nostru in loc sa ne facem calea libera spre a invata ca poti reusi si fara acele persoane.


 Concluzia este ca a te iubi pe tine mai intai inseamna un pas in fata, inseamna ca stima de sine poate avansa in a-i face pe ceilalti sa te respecte si sa invete de la tine ca se poate!!!

Comments

Popular posts from this blog

Cercul preocuparilor si Cercul influentei

Cum ne pot afecta emotiile viata personala

Strategii pentru o memorie mai eficienta