Accepta-te !

"Omul . Pentru ca-si sacrifica sanatatea ca sa castige bani.Apoi isi sacrifica banii ca sa-si recapete sanatatea. Iar apoi este atat de nelinistit cu privire la viitor, incat nu se bucura de prezent; el traieste ca si cum n-o sa moara niciodata si apoi moare fara sa fi trait vreodata cu adevarat" ( James J. L. )
 


Deseori refuz sa constientizez ca de multe ori traiesc pasiv,, inconstient sau chiar iresponsabil. Cum voi putea sa imi dezvolt o traire mai activa sau mai responsabila?

Nu putem depasi temerile daca nu le acceptam intru totul, o realitate pe care o negam.
Trebuie sa invatam sa ne acceptam defectele, sa le observam si fim constienti de repercursiunile pe care le pot avea, abia apoi putem merge mai departe. 
Precum respingerea  si acceptarea ne sunt implementate, prin procese fizico-mentale; de aceea alergam de atatea ori dupa validarea propriei noastre persoane. Dorim sa fim acceptati, dorim sa avem mereu dreptate, dorim sa fim laudati si ridicati in slavi, dar din fericire, nu totul este asa cum ne dorim. Avem nevoie de acceptare precum si de respingere in aceeasi masura, altfel , evolutia noastra nu ar mai avea loc. 
Practica aceptarii de sine ne va creste increderea in noi, atata timp cat nu vom lasa mandria sa ne inece gandirea .


"Cand luptam cu un blocaj , el devine mai puternic. 
Cand recunoastem ca exista,il experimentam si il acceptam, incepe sa se disipeze "

Comments

Popular posts from this blog

Cercul preocuparilor si Cercul influentei

Cum ne pot afecta emotiile viata personala

Strategii pentru o memorie mai eficienta