Puterea de a-ti alege propria versiune



Uneori trebuie sa invatam sa punem la indoiala anumite reguli care ne sunt impuse in viata noastra culturala,sociala,profesionala,fara voia noastra si sa incepem sa ne testam propriile reguli.

Ce idei,valori,credinte alegi sa accepti sau sa respingi?

Totul incepe de la cuvantul "trebuie" ; trebuie sa faci asta,trebuie sa fii intr-un anumit fel, trebuie sa c iti traiesti viata intr-un anumit mod, trebuie...trebuie. Totul poate fi mult mai cuprinzator decat atat .
Primul pas ar fi recunoasterea nefunctionabilitatii. Exista o diferenta mare intre a te supune unor necesitati ale existentei si a accepta niste reguli preconcepute.

"Atunci cand luam decizii, este cel mai probabil sa apelam la mintea colectiva decat sa luam o decizie bazata in intregime pe propriile noastre ganduri si interese" - Dr. Marsden

Avem neobisnuita tendinta de a accepta si adopta anumite reguli doar pentru simplu fapt de a fi acceptati. Nevoia de apartenenta,dupa care tanjim cu ardoare ulterior ne poate produce un schimb major in propria noastra gandire si actiune. Inainte de a adopta , ar trebui sa ne intrebam daca cu adevarat ne este de folos .

Timpul este limitat, nu trebuie sa traim viata altcuiva. Avem propriul nostru curs si va fi nevoie sa investim in el.

Dezvoltarea noastra vine din interiorul nostru spre exterior , nu více vérsa .



Comments

Popular posts from this blog

Cercul preocuparilor si Cercul influentei

Cum ne pot afecta emotiile viata personala

Strategii pentru o memorie mai eficienta