Asumarea responsabilitatii










Noi decidem ceea ce toleram in viata noastra, primim ceea suntem dispusi sa primim.
Devenim responsabili inca de la inceputul momentului sau cel putin asa ar trebui.

"Cei mai mulţi oameni nu-şi doresc cu adevărat libertatea, întrucât aceasta implică responsabilitate şi cea mai mare parte a umanităţii se teme de responsabilităţi." ( Sigmund F. )

Fara responsabilitati, cu adevarat, suntem lipsiti de raspunderi, dar in acelasi timp traim intr-un mod obedient . Pentru sa scapa de o auto inrobire, avem nevoie de increderea in propriile puteri ; sa fim constienti de obiectivele pe care le putem atinge.
Putem incepe de la simplele obiceiuri zilnice; ce anume dorim sa schimbam sau sa imbunatatim la ele? Cu ce ne-ar ajuta acest lucru? Avem nevoie sa ne oprim pentru o secunda si sa ne intrebam daca ceea ce facem , cu adevarat, ne ofera un ajutor intr-un fel sau doar ne tine pe loc.
Sa devenim responsabili pentru succesul nostru, pe plan financiar, profesional, emotional , relational, cat si de esecurile noastre, in aceeasi masura...asta inseamna sa evoluezi. 
Fiecare situatie problematica, ne ajuta sa ne definim propria personalitate, propriul caracter.

"Nu am cunoscut niciodata pe cineva care sa spuna ca ii plac problemele, insa stiu multe persoane care au recunoscut ca cele mai mari castiguri si beneficii le-au avut in urma unor suferinte "

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Cercul preocuparilor si Cercul influentei

Cum ne pot afecta emotiile viata personala

Strategii pentru o memorie mai eficienta