Cunostinte vs Experiente

                                
"Dorim ca viaţa noastră să fie simplă, sigură şi liniştită şi de aceea problemele sunt tabu. Vrem certitudini şi nu îndoieli, vrem rezultate şi nu experienţe, fără să ne dăm seama însă că numai din îndoieli se pot naşte certitudini şi numai din experienţe - rezultate".( Carl G. J.)


Progresul pe care putem sa il inregistram vis-a-vis de partea noastra creativa se rezuma la conexiunile diferitelor situatii pe care ar trebui sa le facem, pentru a dezvolta o strategie.
Indiferent cat de multe informatii adunam , vor ramane stocate la un nivel destul de greu de folosit atata timp cat nu experimentam ceea ce cunoastem.
Individualitatea ideilor

Cateodata expunerea unei idei in fata unei persoane/unor persoane potrivite acelei teme ne poate duce spre dezvoltarea respectivei idei, dincolo de ceea ce am fi putut realiza singuri. Trebuie sa intelegem ca oricat de creativi ne-am dori sa fim, putin ajutor si din partea cuiva , repet, potrivit, ne poate aduce beneficiile extinderii. 
Folosirea propriei imaginatii ne ajuta in acelasi timp sa ne marim si ariile esentiale ale gandirii creative; insa este nevoie de practica acesteia. CONSECVENTA .
Anumite idei le punem in practica, altele nu, dar presupun ca asta face parte din dezvoltarea noastra ca si entitati. Cateodata trebuie sa dam gres ca sa putem evolua, altfel, intr-o "siguranta" continua nu ne vom putea misca niciodata. Totul depinde de noi, cum evaluam esecul, ca pe un semn de stop? sau unul care ne motiveaza sa inaintam ?


"Creativitatea înseamnă a lua elemente cunoscute şi a le asambla în moduri unice." (Jacque Fresco )





Comments

Popular posts from this blog

Cercul preocuparilor si Cercul influentei

Cum ne pot afecta emotiile viata personala

Strategii pentru o memorie mai eficienta